Hallo ik ben Céline Leys
Hallo, ik ben Céline Leys: mama, echtgenote, dochter, vriendin, hotel professional, docent, sfeermaker en vandaag vooral: hospitality consultant. Deze combinatie vormt samen de vrouw achter “Céline Hospitality Consultant”.
Mijn carrière in de horeca begon in mijn studententijd. Ik bracht mijn weekends en vrije tijd vooral door in verschillende café’s, restaurants en hotels. Het was weekendwerk maar werd mijn passie. Ik besloot daarom hotel management te studeren. Na een buitenlands avontuur in München, begon mijn carrière als hotel professional. In 2010 ging ik voor een carrièreswitch en begon te werken als docent, waar ik mijn jarenlange ervaring in de restaurant- en hotelsector kon delen met jonge studenten. En vandaag, 10 jaar later, is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Mijn eigen onderneming als hospitality consultant!
Als er iets is dat je over mij moet weten is dat ik heel georganiseerd ben. Mijn familie en vrienden zijn heel belangrijk voor mij en het liefste wat ik doe is etentjes en feestjes voor hen organiseren. Gasten entertainen en zich thuis laten voelen is dan ook mijn passie. Mijn voornaamste hobby is het ontdekken van nieuwe restaurants en hotellerie. Al sinds mijn studententijd ga ik in mijn vrije tijd toffe, nieuwe restaurants ontdekken. Mijn man en ik zijn altijd op zoek naar nieuwe concepten en hebben ook al veel gereisd hiervoor. Als we op reis gaan plannen we eerst de restaurants, daarna komt pas de bestemming en de bezienswaardigheden.
Start in de horeca, hotel management & München
Mijn carrière in de horeca begon in 2002. Als student heb ik in verschillende horecazaken gewerkt, zowel als afwasser, barvrouw en kelner. Door alle aspecten van de horeca zelf te ondervinden, weet ik heel goed wat de valkuilen maar ook de sterktes zijn. De interesse in hospitality groeide alsmaar meer en in 2004 begon ik aan de studies hotel management aan het KHBO in Brugge.
In mijn laatste jaar koos ik voor een buitenlandse stage in München in het Holiday Inn Munich City Center. Ik verliet België voor een spannend avontuur in Duitsland. Het waren 5 zware maanden maar ik leerde veel bij. Ik kwam terug in België met veel ervaring en helemaal klaar voor mijn volgende avontuur. In juni 2007 behaalde ik mijn bachelordiploma en al snel begon ik in augustus 2007 te werken.
Bienvenue à Bruxelles
De eerste vier jaar na mijn studies werkte ik in twee hotels in Brussel. Eerst was ik Assistant Conference & Banqueting Manager in het NH du Grand Sablon. Ik stond vooral in voor de organisatie, verkoop en opvolging van business meetings.
Daarna begon ik in het Van Der Valk Hotel Brussels Airport waar ik werkte als Conference & Events Sales Manager. Ik was verantwoordelijk voor de verkoop van business meetings, de organisatie van grote events, de organisatie & opening van nieuwe hotels en klantencontact & marketing.
Carrièreswitch
In 2010 kreeg ik de kans om les te geven als docent hospitality, hotelmanagement en hotel- en cateringmanagement. Ik werkte zowel bij SYNTRA Midden-Vlaanderen, het Brussels Business Institute en CVO Elishout. Na een lerarenopleiding in 2014 werd ik docent aan de bacheloropleiding Hotelmanagement bij VIVES in Brugge, waar ik vandaag nog steeds lesgeef.
Als docent bij VIVES focus ik mij vooral op food & beverage, cost control, restaurant management & optimalisation en conceptontwikkeling. De opvolging en begeleiding van evenementen en projecten neem ik ook voor mijn rekening. Daarnaast ga ik als international coördinator vaak in het buitenland lesgeven in universiteiten over heel Europa. Zo ging ik vorig jaar nog naar Tampere in Finland.
Je kan me ook vaak vinden op beurzen waar ik sessies en lezingen geef voor professionals.
Céline, Hospitality Consultant
2020. Een jaar waar ik klaar was voor een nieuwe uitdaging: mijn eigen onderneming als hospitality consultant. Een logische stap door mijn jarenlange ervaring in de hospitality sector waarin ik een groot netwerk heb opgebouwd. Ik hielp in mijn vrije tijd al vrienden en kennissen die zochten naar de juiste persoon voor zaken waar ze in hun bedrijfsvoering mee vastzaten. Het was tijd om deze hobby te professionaliseren.
Ik merkte zelf al jaren de problemen die er waren in de hospitality sector. Zo wordt er vaak veel geld gestoken in ingewikkelde websites met veel maandelijkse kosten. Ik wil de mensen op weg helpen zodat ze zelf aan de slag kunnen. Mijn core business: mijn klanten iets aanleren.
Ik doe de voorzet en jullie doen de rest!
Ik ben graag bezig met administratie. Ik breng graag structuur en orde in de chaos en werk heel georganiseerd. Door mijn ervaring en expertise vertrek ik altijd vanuit de hospitality sector, maar de verschillende elementen hierin zijn perfect toepasbaar naar andere bedrijven en sectoren.
Ik help jou!
Als hospitality consultant ben ik jouw klankbord. Ik zet ideeën om in concrete toepassingen en plannen zoals: to do’s, deadlines, timing en structuur in jouw plannen. Ik help je bij het opmaken en ontwikkelen van een huisstijl die bij je past.
Ik vertrek vanuit de noden van jouw onderneming! Ik luister naar je specifieke behoeftes en speel daarop in. Stap voor stap bekijken we hoe we jouw onderneming kunnen optimaliseren en professionaliseren zonder jou te overweldigen.
Ik kijk heel erg uit naar dit nieuwe professionele hoofdstuk, en wie weet tot binnenkort voor een babbel en een koffie!
Céline
Ik ben Céline Leys jouw Hospitality Consultant. Zin in een koffie?
Neem contact op met me, je bent meer dan welkom voor een vrijblijvend gesprek, en koffie uiteraard!
bel mij op 0478 61 59 62 of stuur een mailtje naar celine@hospitalityconsultant.be